Varför använda köppersonas (Buyer Personas)?

Varför använda köppersonas (Buyer Personas)?

Alla startar smått och de flesta vill växa stort! Att ha framtagna Buyer Personas är en nyckelkomponent i att driva din försäljning till nästa nivå. Du kan nämligen inte kommunicera med din målgrupp på ett vettigt sätt utan att kunna tänka dig att du skriver direkt till en person som du känner rätt väl.

Och du kan inte definiera vad som skiljer din produkt och dina tjänster från konkurrensen, om du inte vet tillräckligt mycket om dina buyer personas.

Vad är en buyer persona?

En buyer persona är en fiktiv representation av din ideala kund. Den definieras av informationen baserad på marknadsundersökning och samlade data.

Det handlar om konkret information: Demografi, utbildning, ålder, beteende och social status. Allt som handlar  om personens tankar och ageranden.

Många företag håller även persona intervjuer, där dom intervjuar en person som passar målgruppen och kriterierna som de tänkt sig. Där kan man ta reda på allt ovan och även fråga hur och varför personen gör vissa saker eller använder vissa produkter.

Det är förutsättningarna för att nå fram och väcka intresse med ditt budskap.

Buyer Personas och Inbound Marketing

Här kommer en infographic om hur Buyer Personas och Inbound Marketing hänger ihop:

 

Registrera dig till vårt seminarium som hålls i Göteborg, Malmö och Stockholm om du vill lära dig mer om hur du effektiviserar din leadsanskaffning och verkligen konverterar maximalt antal kontakter till säljklara leads.

4 thoughts on “Varför använda köppersonas (Buyer Personas)?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *