Mäta målkonvertering visar på din webbsidas värde

Mäta målkonvertering visar på din webbsidas värde

Du vill säkert effektivisera din Inbound Marketing och attrahera nya prospekt till din webbplats med relevant innehåll och konvertera dem till nya nöjda kunder. Men vad händer när de kommer dit?

Med andra ord: How is your website doing?

Har du skapat något konverteringsmål för den?

Med alla olika verktyg, har det blivit lätt att skapa en webbsida där du kan bläddra genom tusentals snygga ramar, och flashig  bilder, och det är lätt att bygga upp den med drag’n’drop teknik…

Men och det är ett stort MEN:

Jag insåg att ett stort antal kunder fokuserar på själva designen, lanserar en ny webbplats. Men det är fortfarande oklart hur bra eller dåligt webbplatsen faktiskt gör sitt jobb, och ingen kan utvärdera det för att de inte har några konverteringsmål.

Sanningen är ju att 9 av 10 gånger gör små tweaks och ändringar på din webbplats att du får kraftfulla och lönsamma resultat, vilket ökar din konvertering, din ROI och avkastning.

Det här inlägget kommer att ge dig några tips och tricks för att få dina webbesökare stanna på din sajt och konvertera dem till säljklara leads.

5 Tips och tricks för en hemsida som konverterar:

Först och främst, du bör sätta upp en struktur och prioritera vilken målgrupp du vill nå.

1. Förstå din målgrupp genom att erbjuda lösningar som addresserar pain points och behov till deras problem och utmaningar:

  • Berätta för dina webbesökare exakt vad du erbjuder
  • Varför de kan inte leva utan din lösning (Unique Selling Point)
  • Vad bör de göra för att få ditt erbjudande eller lösning. (Call To Action)

2. Sätta up en grov Wireframing med konverteringsmål till din webbsida innan någon design äger rum.

  • För att fastställa hierarkin av information: Gör en outline av din hemsida i enkla ord
  • Förenkla kommunikationen genom att kartlägga var de flesta elementen kommer att placeras. Det kan vara en Call-To-Action, ett sign-up formulär och så vidare.

3. Att sätta rätt nyckeltal: Nyckeltal (KPIer)  hjälper dig få pulsen på din hemsida och utveckla din webbnärvaro.

4. Prospekt Awareness Scale: under tiden du skissar din hemsida, bör du förstå din målgrupp; de problem som de försöker lösa genom att besöka din webbplats och presentera lösningarna tydligt och för att få ”kunden på kroken”.
Överväg även att använda personas för att skapa en tydligare målgrupp: Läs mer om buyer personas här

5. Thank you page: Det är en viktig del av konverteringsprocessen för att den visar om en webbesökare har slutfört en Action vilket är en del av dina konverteringsmål.

Inte att förglömma…

För att kunna nå dina konverteringsmål, tänk på att när dina webbesökare landar på din webbsida ser de den i en F-form enligt forskningsstudier med hjälp av eye tracking software. De börjar längst upp till vänster och jobbar sig över webbsidan, går nästan hela bredden. Efter det börjar de läsa ner på sidan igen.

Hör gärna av dig om du har tankar eller om du vill veta hur du kan jobba effektivt med leadsanskaffning.

Registrera dig till vårt seminarium som hålls i Göteborg, Malmö och Stockholm om du vill lära dig mer om hur du effektiviserar din leadsanskaffning och verkligen konverterar maximalt antal kontakter till säljklara leads.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *