Diskvalificering är lika viktigt som kvalificering

Diskvalificering är lika viktigt som kvalificering

Vi tror på att man ska tillämpa det man lär ut, så det vi lär ut till andra genom våra e-böcker, seminarium, webbinarium och hela grunden vi byggt vårt system på är precis det som vi själva använder just för att marknadsföra dessa produkter.

Det handlar om att automatiskt flytta kontakten fram i vår pipe genom att väcka och känna igen intresse hos en person, att identifiera ett problem på marknaden och försöka fixa det problemet. Det viktiga i vår process som jag tror att många missar är att det är lika viktigt att diskvalificera leads som det är att kvalificera.

Varför är diskvalificering viktigt?

För att kunna ge ett klart svar på denna frågan måste man inse att det vi vill uppnå är att våra säljare fokuserar på rätt kontakter, kontakter som har ett behov av våra produkter och rådgivning. Vi vill inte att våra säljare ska lägga sin tid på att ringa personer som inte har det minsta intresse eller behov av oss och vad vi erbjuder. Då kan dom lika gärna låta bli att ringa.

Det är här diskvalificering kommer in, om vi ger alla alternativet att säga att dom inte är intresserade så kommer de som inte väljer bort oss att bli ännu mer kvalificerade bara för att dom aktivt valt att dom vill ha med oss att göra.

Det låter kanske som massa fina ord och i teorin låter det ju väldigt bra, men hur tillämpas detta i praktiken?

Hur diskvalificerar man leads?

Det är egentligen ganska enkelt, när du skapar ett mail så får du lägga till en tydlig opt-out eller vad vi i leadsmaskinen kallar för en avregistrerings länk / unsubscribe link. Om du visar denna tydligt i ditt mail så ger du alla som får mailet en tydlig och enkel väg att säga att dom inte är intresserade, men framförallt så ger du de som faktiskt är intresserade en chans att visa det genom att inte klicka på länken. Om de klickat på länken så plockas dom bort från framtida utskick och din lista blir än mer kvalificerad, eftersom okvalificerade personer enkelt kan ta bort sig själva.

Diskvalificering och GDPR

Dessutom kräver numera GDPR att en tydlig väg för att avregistrering ska finnas för alla mottagare av din e-post marknadsföring, vilket gör det ännu viktigare.

Många av våra användare kvalificerar sina leads automatiskt genom att koppla ihop sin kontakthantering eller CRM med Leadsmaskinen för att automatisera hela processen. De har helt enkelt ställt in sin maskin på att när ett nytt prospekt kommer in i deras sälj system så startar en kampanj för att kvalificera kontakten i Leadsmaskinen.

Signa upp dig för vårt webbinarium!

Lär dig mer om Leadsanskaffning med Leadsmaskinen genom att delta i vårt gratis webbinarium. Varje fredag klockan 13 har du chansen att få reda på mer om hur du optimerar dina processer kring leads och sälj av vår verksamhetschef Stefan Vikström.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *