4 sätt att effektivisera din Leadanskaffning

4 sätt att effektivisera din Leadanskaffning

B2B försäljning är under stor förändring och många företag vill digitalisera sin försäljningsprocess och börja jobba med Leadanskaffning också via nätet.

Men en sån resa kan upplevas som komplicerad.

Vissa företag vet inte ens var de ska börja när hälften av deras B2B-säljare missar sin säljbudget. Medan de företag som faktiskt har gjort något har ändå varit relativt långsamma att adoptera automatiseringstekniker.

Syftet med Leadanskaffning

Som marknadsförare vill du få fram högkvalitativa Leads i stora mängder och som säljare vill du naturligtvis ringa varma, väl kvalificerade leads.

Bäst är att ha något av en maskin som konverterar webbesökare till leads att ge dig en kontinuerlig tillgång till nya kunder. En maskin i vilken du kan sätta upp alla delar av din kampanj och som hjälper dig att automatisera stora delar av arbetet med nurturing och konvertering.

Med en leadanskaffningsmaskin sparar du tid, du kan mäta resultatet på de olika delarna, se dina nyckeltal direkt och sist men inte minst ge dig just fler leads som gör att du kan öka dina intäkter.

Hur gör du din leadsanskaffning effektiv?

Det är viktigt att skala bort allt onödigt och lägga fokus på att du ska kunna konvertera så många som möjligt av dina kontakter till säljklara leads.

Men det allra viktigaste i leadanskaffning är att spika de här 4 kärnkomponenterna.

Ett erbjudande:

Ditt mål är att fånga uppmärksamhet runt något som webbesökarna verkligen vill ha. Om vi tänker rent tekniskt, vill vi bara höra ett ”ja” från våra potentiella kunder. Givetvis måste du erbjuda dina prospekt ett värde i utbyte mot deras kontaktuppgifter för att kunna konvertera dem från besökare till Leads.

Det är dock lätt att fastna i att vilja prata om sina egna produkter istället för att tala i kund-termer om de problem de kan lösa varför erbjudandet måste handla om kunden själv och dess situation.

Kom ihåg… Det är utifrån kundens behov du ska skriva allt material.

Call-To-Action (CTA)…

…är den uppmaning som gör att dina Leads säger ”ja” till ditt erbjudande överhuvudtaget.

Tanken bakom CTA kan vara att ta din webbesökare direkt till landningssidan som faktiskt innehåller erbjudandet, liksom en ny CTA där kan vara att de ska lämna sina kontaktuppgifter.

Och se till att uttrycka helt klart precis vad du vill att din webbesökare ska göra: ”Ladda ner dokumentet”, ”Lämna dina kontaktuppgifter” eller ”Fyll i din information och vi skickar dig det du behöver direkt”

Landningssidor:

Är en mer eller mindre fristående sida skapad för en specifik kampanj. Den beskriver ditt erbjudande och får dina webbesökare att fylla i ett formulär som gör att de blir ett lead till dig.

Multi-Channel:

Du bör aldrig fokusera på bara en kanal. Kom ihåg att olika personas har olika preferenser och du borde åtminstone använda alla de mest populära kanalerna där ute för att kunna konvertera dina webbesökare till leads.

När du har de här bitarna på plats kommer du att undra vad du egentligen höll på med tidigare.

Registrera dig till vårt seminarium som hålls i Göteborg, Malmö och Stockholm om du vill lära dig mer om hur du effektiviserar din leadsanskaffning och verkligen konverterar maximalt antal kontakter till säljklara leads.

3 thoughts on “4 sätt att effektivisera din Leadanskaffning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *