6 Tips för att inte missa relevanta Leads!

6 Tips för att inte missa relevanta Leads!

6 tips för att inte missa relevanta Leads.

Inga relevanta leads, inga affärer… säger de flesta. Jag har träffat en stor mängd säljare som är desperata för att de har för få leads.

Många företag arbetar enligt en traditionell säljprocess och missar därmed den digitala köpprocessen.

Enligt vår statistik pendlar antalet potentiella kunder någonstans mellan 5 och 25% av totala antalet webbesökare i vanliga Business-to-Business sammanhang. Men det är ofta långt ifrån 25% eller ens 5% som säger ”Hej”, kanske bara någon procent som är såååå heta, om du inte anstränger dig lite mer…

Att jobba smart…

Detta påminner mig om en intressant bok av Chet Holmes, The Ultimate Sales Machine.  Han visade att ynka 3% av alla prospekt aktivt är  på jakt efter en produkt eller en tjänst, och det finns ytterligare 7% som skulle lyssna på dina eller dina konkurrenters erbjudande. De kan vara ditt företags direkta målgrupp eller nån som kan tänka sig att köpa från dig.

Faktum är att hur många leads just du faktiskt får tag på, beror på hur väl ditt erbjudande står sig i konkurrensen och hur väl du bearbetar dem!

…och inte missa relevanta Leads

Att förvandla prospekt (passande kunder till företaget) till Leads (potentiella kunder) kräver lite planering och tydligt strategi. Här kommer vårt best practice:

7 tips för att inte missa ett enda Lead:

  1. Skapa en tydlig strategi för att fånga relevanta Leads.
  2. Lär känna dina målgrupper ordentligt och segmentera dem: för att kunna väcka en nyfikenhet hos dina Leads behöver du veta vilka sammanhang det går bäst att nå fram till dem och  vilka utmaningar de ställs inför.
  3.  Satsa på en tydlig digital närvaro: Din webbplats är det navet i marknadsföringen som hand in hand får stöd från sociala medier, digitala utskick osv…
  4. Fokusera på Content Marketing: Genom att kommunicera och erbjuda paketerad kunskap, behåller du en dialog med dina Leads. Det hjälper dem framåt i sin köpprocess och du fortsätter påminna om din existens.
  5. Skapa din Lead Nurturing digitalt: För att på sikt kunna konvertera dina Leads till kunder behöver du mäta och utvärdera varje Leads engagemang och det kan du göra genom att skaffa en kampanjplattform byggd för maximal konvertering!
  6. Satsa på en Marketing Automation verktyg: Med stöd för spårbarhet genom alla kanalerna kommer ditt säljteam att fokusera sin kraft på kvalificerade lead.

 

Seminarium: Bygg din egen Leadsmaskin

Hur du bygger din egen kampanj och skapar värde för besökaren och konverterar fler besökare till relevanta Lead- är en av de frågor vi tar upp i vårt Seminarium. Välkommen!​

 

2 thoughts on “6 Tips för att inte missa relevanta Leads!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *